Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

Kivehető fogpótlás

Kivehető fogpótlás

Fogászati protézisek

Amennyiben egy betegnek már csak kevés foga áll rendelkezésre, ami jellemzően idősebbekre jellemző, akkor nem lehetséges a rögzített fogpótlások alkalmazása. Az, hogy a rágás a megszokott módon történjen, és a harmonikus mosoly továbbra is megmaradjon, megoldást jelenthetnek a kivehető pótlások.

Fogpótlások tisztítása

Az évek múlásával egyre több lesz a tömött, kezelt foga az embernek, és később pedig a pótlások száma is növekszik, de vajon ki, mit tud a pótlások tisztításáról?
Részleges és kivehető fogpótlások

Részleges és kivehető fogpótlások

Amennyiben a felső és alsó állkapocsban akad még ép foga a betegnek, amire lehetőség van csapos fogat építeni, vagy esetleg koronát, akkor készíthető kivehető fogpótlás, amit a megmaradt fogakhoz kapcsolnak. A kivehető fogpótlások vázai készülhetnek műanyagból, és fémvázból is.
Kivehető fogpótlások

Kivehető fogpótlások

Ha nem áll rendelkezésre elegendő pillér amin a fogorvos rögzített fogpótlást, hidat tudna elhorgonyozni akkor kivehető fogpótlást kénytelen készíteni. Pillérként funkcionálhat például egy fog vagy implantátum. Ahogy a fogbeültetés az idők során fejlődött csökkent a kivehető fogpótlásoknak a száma,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.