Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true"> Egyre növekszik azoknak a száma Angliában, akik saját maguknak húzzák ki a fogaikat, mert a magán fogorvost nem képesek megfizetni, állami fogászatot pedig nem talál.

Egy lancashire-i férfi rekordot állított fel, mert már 14 fogát sikerült saját magának eltávolítania harapófogóval, mindenféle fogorvosi eszköz és segítség nélkül. Nagy-Britanniában egyre kevesebb az állami fogorvosok száma, ebből következően sok páciens kényszerül arra, hogy magánrendelőt keressen fel. Egy vizsgálat, melynek során 5 ezer főt kérdeztek meg, kimutatta, hogy 80 % körüli azoknak a száma, akik azért mentek magánszektorba, mert állami fogászati rendelőt nem találtak. Kb. 15 % azoknak az aránya, akik azért választották a fizetős megoldást, mert a jobb minőségre számítottak.

Az önfogászok a vizsgálat során kb. 300-an voltak, ez a teljes mintának kb. a 6 %-a. Természetesen nem mindenki olyan bátor, hogy saját fogait kihúzza, sokan csak koronát helyeztek vissza a helyére.

Az árakat nézve jobban érthetővé válik a „önfogászkodás”. Egy sima amalgámtömés a magánszektorban átszámítva 10 és 18 ezer Ft között mozog, de egy nagyobbért elkérhetnek akár 35 ezret is. A foghúzás ára pedig  15 és 35 ezer Ft között mozog, a teljes műfogsor130-300 ezer, míg a korona 90-170 ezer Ft-ba kerül.

 

 ©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.