Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE)
First Hungarian Online Dental Association (FHODA)


  Home

data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true"> Ékszer a fogakban

Mi is a fogékszer, talán egyfajta hóbort, vagy új trend van kialakulóban? Talán az idő fogja ezt a kérdést megválaszolni, mindenestre a fiatalok egyre szívesebben csináltatnak maguknak ilyen csillogó ékszert, amit a metszőfogaikon, vagy szemfogukon hordanak. Sok fajta fogékszer létezik, sokfélét lehet készíttetni, pl. aranyból, kristályból, fehéraranyból. Előfordulhat az is, hogy nemesfémet és drágakövet egyszerre alkalmaznak. A fogékszer kifejezhet egyéniséget, szimbólumokat, vagy kezdőbetűket is megjeleníthet. Az ékszerészek az új trend rohamos terjedésében komoly üzleti lehetőségeket látnak, így egyre többen igyekeznek egyedi kollekciókkal elcsábítani a vevőket. Az értékesítést nagymértékben megkönnyíti, hogy a világon sok híresség követi ezt az újfajta divatot.

Ha kicsit visszamegyünk az időben, akkor azt mondhatjuk, hogy néhány éve még akár fél órát is igénybe vett a fogékszer felhelyezése, és emellett még a fogzománcra káros, maró hatású gélt is alkalmazni kellett. Ma már egyszerűsödött, és egy teljesen veszélytelen esztétikai eljárássá nőtte ki magát. A fogékszer felhelyezésére csak a fogorvos jogosult egy speciális ragasztóval. A mindössze pár perces beavatkozás a fogakra nincsen káros hatással, és előkészítésre sincsen szükség. Egyedül a fogfehérítő eljárást szokták ajánlani, hiszen a szép ékszer csak így mutat szépen.

Amennyiben a fogékszert valaki megunja, le lehet venni, vagy ki lehet cserélni. A mindennapi életünket nem nehezíti meg, tehát nem akadályoz az étkezésben, és az ivásban sem.

 

 



©Fogászat | Első Magyarországi Online Fogászati Egyesület (EMOFE) 2017.